Bulgaarse druiven

 

Mavrud

Mavrud

Melnik

Melnik – Broad Leaved Melnik Vine

 

Rubin

Rubin

bulgaarse-druif-gamza

Gamza

 

Pamid

Pamid

bulgaarse-druif-tamyanka

Tamyanka

 

bulgaarse-druif-misket-vrachanski

Vrachanski Misket

Rood Misket

Rood Misket

 

Markovski Misket

Markovski Misket

Kailashki Misket

Kailashki Misket

 

bulgaarse-druif-dimiat

Dimiat

Kerazuda

Kerazuda

 

 

Mavrud

Posted by on Feb 28, 2014 in Bulgaarse druivensoorten | Comments Off on Mavrud

Mavrud

Mavrud is een traditioneel Bulgaars rood wijndruivenras. Het is een van de oudste en beschouwd als een van de waardevolste plaatselijke rassen van de hoogste kwaliteit. De wijn Mavrud heeft een diepe robijnrode kleur, voldoende gehalte van tannines en zuren en een specifieke en heel aangename geur met tonen van bramen en rijpe moerbeien.

lees meer

Gamza

Posted by on Feb 27, 2014 in Bulgaarse druivensoorten | Comments Off on Gamza

Gamza

De Gamza druif is een typisch Bulgaarse druivensoort met een lichte, zachte structuur, gemiddelde kruidigheid en een diep rode kleur. De wijnen van de Gamza hebben een fruitige smaak, frisheid en een robijn rode kleur. In het aroma van de wijn komen bramen, bosbessen en kruidnagel naar boven.

lees meer

Rubin

Posted by on Feb 27, 2014 in Bulgaarse druivensoorten | Comments Off on Rubin

Rubin

Rubin is een typisch Bulgaars druivenras dat is ontstaan door de kruising van de Syrah en de Nebbiolo. De wijnen onderscheiden zich door hun donkerrode kleur, extraheerbaarheid en goede, harmonische smaak met nuancen van bosbessen, bramen en viooltjes. De wijnen hebben een goed verouderingspotentiaal.

lees meer

Melnik

Posted by on Feb 27, 2014 in Bulgaarse druivensoorten | Comments Off on Melnik

Melnik

Melnik is een laat rijpend ras, dat in kleine hoeveelheden uitsluitend in Bulgarije geteeld wordt. De jonge Melnik wijnen van onderscheiden zich door hun verzadigde kersenkeur, intensieve geur waarin de kersentoon domineert, voldoende diepte en karakteristieke, pikante wrangheid. Ze ontwikkelen zich heel goed in contact met eikenhout. De belegen wijnen van dat ras vallen door een rijk, complex aroma op waarin interessante tonen van tabak en leer voelbaar zijn. De smaak karakteriseert zich met bewaarde frisheid en zachte wrangheid....

lees meer