MISSIE

 

 

Wij zijn overtuigd van het kwaliteitspotentieel van Bulgarije als wijnland en zijn graag ambassadeurs hierin. Als wijnliefhebber of wijnhandelaar is het heel gemakkelijk om na een bezoek aan Bulgarije enthousiast te worden van het land: de natuur, het klimaat, de cultuur…. maar vooral ook de wijnen! Niet de bulkwijnen van grote industriële producenten, maar schitterende wijnhuizen, met kwaliteit die zich kan meten of vaak beter is dan die van de menige topwijnhuizen uit Europa of de Nieuwe Wereld.

Bulgarije is één van de oudste wijnlanden ter wereld. Al duizenden jaren voor Christus was men hier bezig met wijn maken. Nog de Thraciërs, die al meer dan 3000 jaar geleden deze streken bewoonden, legden de basis voor de hedendaagse wijncultuur in het land. Nu een wijnland bij uitstek met klimaat en bodems buitengewoon geschikt voor wijnbouw.

 

Na een moeilijke periode met nadruk vooral op volume wordt het land nu herontdekt en steeds meer erkend als TOP wijnland, getuige de vele internationale erkenningen. Wijnland van de toekomst – dit is Bulgarije, terug op de wijnkaart!

Als de eerste importeur van Bulgaarse kwaliteitswijnen in Nederland, Duitsland en België wilt Bulwine Import graag meer van de boeiende wijnwereld in Bulgarije laten zien en alle vooroordelen bestrijden. Nog onontdekte parels, exclusieve wijnen met eigen verhaal en uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding – daar staan we voor.

Want mooie wijnen worden overal ter wereld gemaakt en verdienen ontdekt te worden …