In de Pers

bulgaarse-wijn-persberichtenBulgaarse wijnen komen regelmatig voor in de pers. Onderstaand vindt u een overzicht van krantenartikelen, nieuwsberichten en recensies die in de pers over ons, onze wijenen of over Bulgarije als wijnland zijn geschreven.

Bulgarije op weg naar de toekomst

Posted by on Feb 2, 2017 in fetured, Pers | Comments Off on Bulgarije op weg naar de toekomst

Bulgarije op weg naar de toekomst

The Wine & Food Association | Proefjournaal | jan 2017
Tekst en proefnotities: Kyra van Lissum

Vorig jaar schreven we in Proefschrift uitgebreid over de stand van zaken in wijnland Bulgarije. Naar aanleiding van een bezoek aan de wijnbeurs DiVino in Sofia concludeerden we dat er de afgelopen jaren zeker vooruitgang is geboekt. Ons bezoek aan het wijnconcours in Plovdiv eerder dit jaar bevestigde dat. De goedkope, makkelijke, fruitige wijnen waarmee de Bulgaarse wijnindustrie in de vroege jaren negentig wereldwijd scoorde, maken plaats voor serieuze kwaliteitswijnen in het middensegment.

lees meer

Het Bulgarije Syndroom

Posted by on Feb 2, 2017 in fetured, Pers | Comments Off on Het Bulgarije Syndroom

Het Bulgarije Syndroom

DE GELDERLANDER | ‘N GOED GLAS
Cees van Casteren | jan 2017

… Imago’s zijn hardnekkig. Zelfs nu in Bulgarije een renaissance aan de gang is, verwachten de meeste mensen nog steeds dat Bulgaarse wijn goedkoop is. Dat is echter niet meer zo. Maar er is een andere, veel betere reden om toch weer eens Bulgaarse wijn te proberen: kwaliteit en originaliteit. Bulgarije heeft zijn eigen inheemse rassen die nergens anders voorkomen. Zoals Mavrud, Gamza, Melnik en Tamyanka. Kwaliteit om het Bulgarije Syndroom definitief vaarwel te zeggen.

lees meer