Via Diagonalis

Via Diagonalis

Via Diagonalis

SPECIFICATIE:

Druivenras: 67% Sauvignon Blanc, 15% Semillion, 8% Chardonnay, 5% Grenache Blanc, 4% Sauvignon Gris, 1% Petit Manseng;
Jaargang: 2011
Alcohol: 13.5%
Rijping in eiken vaten: Nee
Eiken vaten type: N.V.T.
Categorie: Beschermde Geografische Aanduiding, Thracian Valley

 

 

Via Diagonalis is het verhaal van een oude handelsroute, de zogenoemde Via Diagonalis, die ooit de enige was Rome met Constantinopel te verbinden. Tegenwoordig is het ook het verhaal van een Franse wijnmaker die de Bulgaarse terroir  ontmoet – Michel Rolland.

Een zeer succesvol merk op de lokale en internationale scènes. Elegante, sappige witte wijn, die een goed past bij lichte groentegerechten en zachte kazen. Of gewoon een heerlijk aperitief op een zomerse middag.

PROEFNOTITIE

Kleur: Helder bleek, gouden kleur, met groene ring;
Neus: Sappige, medium intensieve neus met rijpe peer, mellon, citrus en delicate hints van witte bloemen;
Smaak: Afgerond in de mond, zacht en met rijpe, sappige mellon smaak. Goed gebalanceerde witte wijn die na het proeven gedachten achterlaat van witte bloemen en tropisch fruit.

CULINAIR

Gerechten: antipasto, artisjokken, asperges, carpaccio (tonijn), kipsalade , vleeswaren, krab, kerrie (vis of kip), kreeft, mosselen, noten, olijven, andere witte vis, oesters (ruwe), pastasalade, pasta met roomsaus, pasta met schelpdieren, pasta met groenten, rode snapper, zalm, sashimi, coquilles, garnalen, gerookte vis (forel, haring), gestreepte bas, sushi, zwaardvis, thais, tonijn, kalfsvlees;
Kaas: Blue Castello, geitenkaas, Gruyère, Mild Cheddar, Parmigiano-Reggiano, Provolone, Sharp Cheddar;
Temperatuur: 11-12° C